2024-03-29T13:35:26Z
https://u-ryukyu.repo.nii.ac.jp/oai
oai:u-ryukyu.repo.nii.ac.jp:02003027
2022-10-31T01:13:55Z
1642837622505:1642837905044:1642837913657
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第 9 報 茶葉のビタミン C に及ぼす紫外線の影響(茶に関する研究)(農芸化学科)
Part IX Effect of ultraviolet on ascorbic acid extracted from tea leaves (Studies on Tea) (Department of Agricultural Chemistry)
仲村, 実久
津波, 賢雄
Nakamura, Sanehisa
Tsuha, KenYu
open access
茶葉抽出液中の還元型ビタミンCは紫外線により著しく酸化されることが認められた。また酸化型ビタミンCはさらに分解される傾向が見られた。還元型ビタミンCは紫外線>可視光視>暗所放置の順に酸化が促進された。
The content of ascorbic acid extracted from tea leaves decreased to about 30% after 20 hours irradiation of ultraviolet, while dehydroascorbic acid increased by irradiation of it. The content of ascorbic acid decreased to about 80% after 30 hours irradiation of visible ray. It also decreased to about 90% after 30 hours staying in dark.
紀要論文
琉球大学農学部
1983-11-19
jpn
departmental bulletin paper
VoR
http://hdl.handle.net/20.500.12000/3998
http://hdl.handle.net/20.500.12000/3998
https://u-ryukyu.repo.nii.ac.jp/records/2003027
0370-4246
AN00250548
琉球大学農学部学術報告
The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus
30
235
237
https://u-ryukyu.repo.nii.ac.jp/record/2003027/files/KJ00000162172.pdf