@article{oai:u-ryukyu.repo.nii.ac.jp:02003027, author = {仲村, 実久 and 津波, 賢雄 and Nakamura, Sanehisa and Tsuha, KenYu}, issue = {30}, journal = {琉球大学農学部学術報告, The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus}, month = {Nov}, note = {茶葉抽出液中の還元型ビタミンCは紫外線により著しく酸化されることが認められた。また酸化型ビタミンCはさらに分解される傾向が見られた。還元型ビタミンCは紫外線>可視光視>暗所放置の順に酸化が促進された。, The content of ascorbic acid extracted from tea leaves decreased to about 30% after 20 hours irradiation of ultraviolet, while dehydroascorbic acid increased by irradiation of it. The content of ascorbic acid decreased to about 80% after 30 hours irradiation of visible ray. It also decreased to about 90% after 30 hours staying in dark., 紀要論文}, pages = {235--237}, title = {第 9 報 茶葉のビタミン C に及ぼす紫外線の影響(茶に関する研究)(農芸化学科)}, year = {1983} }