WEKO3
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パインアップルの副産物利用に関する研究 : 第 3 報 ステム・ブロメラインの製造について(農芸化学科)
http://hdl.handle.net/20.500.12000/4544
http://hdl.handle.net/20.500.12000/45443d6e72de-17a7-4bb9-8a3f-b2e17955e321
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | デフォルトアイテムタイプ(フル)(1) | |||||||||
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公開日 | 2008-02-14 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | パインアップルの副産物利用に関する研究 : 第 3 報 ステム・ブロメラインの製造について(農芸化学科) | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Studies on the utilization of by-product of pineapple : III. On the production of stem bromelain powder (Department of Agricultural Chemistry) | |||||||||
言語 | en | |||||||||
作成者 |
当山, 清善
× 当山, 清善
× Toyama, Seizen
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アクセス権 | ||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | 本報ではパイアップル根茎からステムブロメライン粉末の製造を行い, その酵素活性を調べ次の結果を得た。1)ステムブロメラインは根茎汁にアセトンを加え沈でんする部分を乾燥して製造した。2)根茎汁に対するステムブロメライン粉末の収率は約1.7%であった。3)得られたステムブロメライン粉末の酵素活性はハワイ製のそれと比較して遜色なかった。 | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | The present work was carried out to produce stem bromelain powder from pineapple tissue (root and stem) and to investigate the enzyme activity of the powder. The results obtained were as follows; 1) Stem bromelian of stem juice was precipitated with aceton, and then the precipitate formed was dried and made into powder. 2) The yield of the stem bromelian powder from stem juice was about 1.7%. 3) The enzyme activity of the stem bromelian powder obtained compared favorably with that of the Hawaiian powder. | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | 紀要論文 | |||||||||
出版者 | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
出版者 | 琉球大学農学部 | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
出版タイプ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||
識別子 | ||||||||||
識別子 | http://hdl.handle.net/20.500.12000/4544 | |||||||||
識別子タイプ | HDL | |||||||||
収録物識別子 | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 0370-4246 | |||||||||
収録物識別子 | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AN00250548 | |||||||||
収録物名 | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
収録物名 | 琉球大学農学部学術報告 | |||||||||
収録物名 | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
収録物名 | The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus | |||||||||
書誌情報 |
号 16, p. 141-146, 発行日 1969-10-01 |