Item type |
デフォルトアイテムタイプ(フル)(1) |
公開日 |
2008-02-08 |
タイトル |
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タイトル |
キャッサバの押出し加工 |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
Extrusion cooking of cassava flour |
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言語 |
en |
作成者 |
川崎, 聖司
秋永, 孝義
Kawasaki, Seishi
Akinaga, Takayoshi
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アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
主題 |
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言語 |
ja |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
キャッサバ |
主題 |
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言語 |
ja |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
イクストルージョンクッキング |
主題 |
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言語 |
ja |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
膨化率 |
主題 |
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言語 |
ja |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
フローテスター |
主題 |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Cassava |
主題 |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Extrusion cooking |
主題 |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Expansion ratio |
主題 |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Flow tester |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
キャッサバを加熱押出し処理によって膨化させ,多孔質膨化物を製造する際に影響を及ぼす基礎的な操作因子について検討を行った。西表産及びフィリピン産キャッサバ原料を粉砕・分級して得られた試料を調湿し,高化式フローテスターを用いて流出開始温度,膨化率,見掛け粘度を測定した。その結果,圧力1.02・(10)^-3∿2.04・(10)^-3Paの範囲で,各含水率における粘度と圧力の関係は両対数グラフ上で直線近似された。また,膨化率は粘度,含水率により影響を受けることが知られ,これらの関係は比較的簡単な指数式により表現することが可能であった。これらはキャッサバの加工条件の選定に重要な示唆を与えるものである。 |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
Effect of processing conditions on gelatinization of Cassava flour and texture of the extruded products (extrudate) were studied. Two types of cassava one of which was harvested in Iriomote Island and the other imported from the Philippines were humidified and extruded by the Kouka-shiki flow tester. Different parameters involved during processing such as temperature, pressure and moisture contents of the cassava flour were measured and fundamental processing variables were discussed. Exponential relationship were observed between expansion ratio and apparent viscosity of extrudate and moisture contents. Their relationships could be expressed by the following equations at pressure of 1.02・(10)^<-3>∿2.04・(10)^<-3> Pa. Iriomote : 2.10・(10)^5・M^<-2.75>・η_a^<-0.369> Philippines : ε=9.79・(10)^5・M^<-3.15>・η_a^<-0.369> Where : ε=expansion ratio (-); M=moisture content (%); η_a=apparent viscosity (Pa・s) |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
紀要論文 |
出版者 |
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出版者 |
琉球大学農学部 |
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言語 |
ja |
言語 |
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言語 |
jpn |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
識別子 |
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識別子 |
http://hdl.handle.net/20.500.12000/3415 |
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識別子タイプ |
HDL |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
0370-4246 |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN00250548 |
収録物名 |
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収録物名 |
琉球大学農学部学術報告 |
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言語 |
ja |
収録物名 |
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収録物名 |
The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus |
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言語 |
en |
書誌情報 |
号 47,
p. 29-38
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