Item type |
デフォルトアイテムタイプ(フル)(1) |
公開日 |
2008-02-14 |
タイトル |
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タイトル |
沖縄産サトイモ澱粉アミロペクチンのスミス分解, ならびに平均鎖長の測定(農芸化学科) |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
Smith degradation of wet-taro starch amylopectin produced in Okinawa and determination of its average chain length (Department of Agricultural Chemistry) |
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言語 |
en |
作成者 |
外間, 宏一
仲宗根, 洋子
宮城, 春勝
Hokama, Koichi
Nakasone, Yoko
Miyagi, Harukatsu
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アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
1.約30%の澱粉質を含む沖縄産サトイモ(田芋)におけるアミロースとアミロペクチンの含有割合は, それぞれ, 12%と88%であった。2.同アミロペクチンの過ヨウ素酸酸化反応における至適pHは4.5,至適温度は5℃で, 反応は8日間で完了した。3.スミス分解法で求めた同アミロペクチンの平均鎖長は約12で, その他種々の植物のアミロペクチンのそれに較べてかなり短かいことがわかった。 |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
1. The wet-taro produced in Okinawa was found to contain approximately 30% starch which consisted of amylose and amylopectin at a weight ratio of 1 to 7. 2. An optimum pH value and temperature were 4.5 and 5℃, respectively, for the periodate oxidation of amylopectin, which completed in 8days. 3. The average chain length of amylopectin, as determined by Smith degradation procedure was found to be approximately 12 and to be considerably shorter in comparison with those of other various kinds of plant. |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
紀要論文 |
出版者 |
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出版者 |
琉球大学農学部 |
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言語 |
ja |
言語 |
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言語 |
jpn |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
識別子 |
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識別子 |
http://hdl.handle.net/20.500.12000/4157 |
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識別子タイプ |
HDL |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
0370-4246 |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN00250548 |
収録物名 |
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収録物名 |
琉球大学農学部学術報告 |
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言語 |
ja |
収録物名 |
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収録物名 |
The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus |
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言語 |
en |
書誌情報 |
号 26,
p. 169-181,
発行日 1979-12-11
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