Item type |
デフォルトアイテムタイプ(フル)(1) |
公開日 |
2008-02-14 |
タイトル |
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タイトル |
泡盛麹菌による麹の製造とその酵素力および酸度について(農芸化学科) |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
On the production of koji with Aspergillus awamori, and its enzyme activities and acidity (Department of Agricultural Chemistry) |
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言語 |
en |
作成者 |
当山, 清善
宮里, 興信
安田, 正昭
仲唐, 英之
Toyama, Seizen
Miyazato, Koshin
Yasuda, Masaaki
Nakato, Hideyuki
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アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
泡盛麹菌を種麹として製造された麹のα-アミラーゼ, 糖化アミラーゼ, 酸性プロテアーゼの各酵素活性および酸度について調べた。1.製麹過程における麹中酵素および酸の生成は製麹温度によって支配された。麹の酵素活性は製麹に使用する種麹によって異なった。2.泡盛製造所における製麹は製麹装置によって行なわれ, 麹の温度は自動的に管理された。麹の酵素活性および酸度は製麹時間とともに増加した。麹から醪に抽出された酵素は発酵過程を通じてかなり安定であった。 |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
This paper presents the enzyme activities of α-amylase, saccharifying amylase and acid protease, and acidity of the koji (mold rice) produced with Aspergillus awamori, as tane koji (mold starter). 1. In the course of koji, the formation of enzymes in koji was governed by the temperature of the production. Enzyme activities in koji were influenced by the tane koji used for the production. 2. The production of koji in a brewery was carried out by using kojimaking apparatus, and the temperature of the koji was automatically controlled during the production. Enzyme activities and acidity of the koji increased with the prodction period. The enzymes extracted from koji into mash were considerably stable throught the fermentation. |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
紀要論文 |
出版者 |
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言語 |
ja |
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出版者 |
琉球大学農学部 |
言語 |
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言語 |
jpn |
資源タイプ |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
識別子 |
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識別子 |
http://hdl.handle.net/20.500.12000/4367 |
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識別子タイプ |
HDL |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
0370-4246 |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN00250548 |
収録物名 |
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言語 |
ja |
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収録物名 |
琉球大学農学部学術報告 |
収録物名 |
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言語 |
en |
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収録物名 |
The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus |
書誌情報 |
号 21,
p. 109-122,
発行日 1974-12-01
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