Item type |
デフォルトアイテムタイプ(フル)(1) |
公開日 |
2008-02-14 |
タイトル |
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タイトル |
泡盛麹菌に関する研究(第 2 報) : 泡盛醸造所から分離された泡盛麹菌のアミラーゼ及びプロテアーゼの 2,3 性質について(農芸化学科) |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
Studies on Aspergillus awamori II : On Some Properties of Amylase and Protease of A. awamori Isolated from awamori Breweries (Department of Agriculiural Chemistry) |
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言語 |
en |
作成者 |
当山, 清善
宮里, 興信
Toyama, Seizen
Miyazato, Koshin
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アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
泡盛友種麹並びに麹中から分離されたAsp.awamori Type 29-2の麸麹抽出液を用いてアミラーゼ及びプロテアーゼの2,3の性質を検討した結果次のことが明らかになった。1)α及びβ-アミラーゼの生成は培養後50時間で最高に達した。2)α及びβ-アミラーゼの作用至適pHはそれぞれ4.5∿6.2,3.5∿7.0にあった。3)β-アミラーゼ活性の作用至適温度は50℃にあり, 55℃以上では暫時減少した。また酵素液をpH5.0以下に40℃, 30分間保つとその活性は急激に不活性化された。4)プロテアーゼの生成は培養後30∿60時間にあり, 70時間以後では活性を殆んど示さなかった。プロテアーゼ活性の作用至適pHを検討した結果pH2.7に強い活性があり, pH5.5に弱い活性のピークがあった。 |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
By using a strain 29-2 of Aspergillus awamori type isolated from awamoriTomodane-KojiorKoji, some properties of amylase and protease were investigated. The results obtained were as follows : 1) The maximum production of α-and β-amylase were obtained within 50 hours when the strain was cultured on wheat-bran (Koji). 2) The optimum pH of α-amylase activity was in the range of pH values from 4.5 to 6.2,and that of β-amylase activity was from 3.5 to 7.0. 3) The optimum temperature for the activity of β-amylase was 50℃, and gradually decreased above 55℃. 4) The activity of β-amylase was stable above pH 5.0 when incubated at 40℃ for 30 minutes, but it was rapidly inactivated below pH 5.0. 5) The highest activity of protease at pH 2.7 on milk casein as a substrate was found between 30 to 60 hours after cultivation on wheat-bran. The maximum peaks of the protease activity on milk casein were present at pH 2.7 and 5.5,and the peak of the former was higher than that of the latter. |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
紀要論文 |
出版者 |
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言語 |
ja |
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出版者 |
琉球大学農学部 |
言語 |
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言語 |
eng |
資源タイプ |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
識別子 |
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識別子 |
http://hdl.handle.net/20.500.12000/4578 |
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識別子タイプ |
HDL |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
0370-4246 |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN00250548 |
収録物名 |
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言語 |
ja |
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収録物名 |
琉球大学農学部学術報告 |
収録物名 |
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言語 |
en |
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収録物名 |
The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus |
書誌情報 |
号 14,
p. 161-166,
発行日 1967-10-01
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