Item type |
デフォルトアイテムタイプ(フル)(1) |
公開日 |
2021-08-02 |
タイトル |
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タイトル |
Effects of p-Hydroxybenzaldehyde and p-Hydroxyacetophenone from Non-centrifuged Cane Sugar, Kokuto, on Serum Corticosterone, and Liver Conditions in Chronically Stressed Mice Fed with a High-fat Diet |
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言語 |
en |
作成者 |
Kinjo, Yukiko
Wada, Koji
Oe, Moena
Hou, De-Xing
Takahashi, Makoto
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アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
権利情報 |
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言語 |
ja |
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権利情報 |
© 2020, Japanese Society for Food Science and Technology |
主題 |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
antioxidant activity |
主題 |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
anti-stress effect |
主題 |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
hepatic lipid accumulation |
主題 |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
non-centrifuged cane sugar |
主題 |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
p-hydroxyacetophenone |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
In previous studies, the non-sugar component (NSC) fraction, analyzed as 50 % methanol extract from Kokuto, showed a high in vitro antioxidant activity and strong anti-stress effect in acutely stressed mice. In addition, p-hydroxybenzaldehyde (HBA) and p-hydroxyacetophenone (HAP) were determined to be some of the antioxidative compounds in the NSC fraction. Therefore, the aim of the present study was to investigate whether NSC fraction, HBA and HAP could suppress stress response and the changes of hepatic lipids in chronically stressed mice fed a high fat diet. The results of the present study show that the NSC fraction has a high antioxidant activity in vitro, and oral administration of the fraction and HAP suppressed the secretion of stress hormone in the chronically stressed mice. We also found that the two phenolic compounds prevented hepatic lipid accumulation and peroxidation in the stressed mice. |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
論文 |
出版者 |
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出版者 |
Japanese Society for Food Science and Technology |
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言語 |
en |
出版者 |
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出版者 |
日本食品科学工学会 |
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言語 |
ja |
言語 |
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言語 |
eng |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
journal article |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
識別子 |
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識別子 |
http://hdl.handle.net/20.500.12000/48705 |
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識別子タイプ |
HDL |
関連情報 |
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識別子タイプ |
DOI |
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関連識別子 |
https://doi.org/10.3136/fstr.26.501 |
関連情報 |
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識別子タイプ |
DOI |
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関連識別子 |
https://doi.org/10.3136/fstr.26.501 |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
1881-3984 |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
1344-6606 |
収録物名 |
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収録物名 |
Food Science and Technology Research |
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言語 |
en |
書誌情報 |
巻 26,
号 4,
p. 501-507,
発行日 2020
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