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  1. 紀要論文
  2. 琉球大学農学部学術報告
  3. 44号
  1. 部局別インデックス
  2. 農学部

野菜の周年栽培による沖縄県における野菜の自給率向上に関する研究 : パミスサンド栽培法による野菜の生産と販売に関する事例研究

http://hdl.handle.net/20.500.12000/3709
http://hdl.handle.net/20.500.12000/3709
a44afc1a-61ee-42ed-bf63-9c070fc4be33
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000161830.pdf KJ00000161830.pdf
Item type デフォルトアイテムタイプ(フル)(1)
公開日 2008-02-14
タイトル
タイトル 野菜の周年栽培による沖縄県における野菜の自給率向上に関する研究 : パミスサンド栽培法による野菜の生産と販売に関する事例研究
言語 ja
タイトル
タイトル Study on the Improvement of Vegetable Self-Sufficiency Rate in Okinawa by Introducing all the year round Vegetable Production : Case Study of Vegetable Production and Sale by Introducing thePumice SandCultivation
言語 en
作成者 吉田, 茂

× 吉田, 茂

ja 吉田, 茂

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カイ, キン モ

× カイ, キン モ

ja カイ, キン モ

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福仲, 憲

× 福仲, 憲

ja 福仲, 憲

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Yoshida, Shigeru

× Yoshida, Shigeru

en Yoshida, Shigeru

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Khaing, Khin Moe

× Khaing, Khin Moe

en Khaing, Khin Moe

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Fukunaka, Ken

× Fukunaka, Ken

en Fukunaka, Ken

Search repository
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
主題
言語 ja
主題Scheme Other
主題 自給率
主題
言語 ja
主題Scheme Other
主題 パミスサンド栽培
主題
言語 ja
主題Scheme Other
主題 需給
主題
言語 ja
主題Scheme Other
主題 水耕栽培
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Self-sufficiency rate
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Pumice Sandcultivation
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Supply and demand
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Hydroponic cultivation
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 沖縄県の野菜の自給率は低い。自給率の低い原因は夏期の野菜生産量が少ないためである。1980年代の初め頃から沖縄県内でパミスサンド栽培法による野菜の周年生産が行われている。嘉手納町のY農家はパミスサンド栽培法によりレタス(サラダナ)の周年栽培をしている。パミスサンド栽培法は露地野菜が少ない夏期における野菜生産には有効であり, 自給率向上に寄与する。しかし, 露地野菜の最盛期である冬期に施設を有効に利用することができるかがパミスサンド栽培法の課題の1つである。
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 The self-sufficiency rate of vegetables of Okinawa prefecture is low. The reason of low self-sufficiency rate is because vegetable production of summer is small. All the year round vegetable production by thePumice Sandcultivation spreads in Okinawa prefecture from early stage in 1980s. Y farmhouse of Kadena town is producing lettuce all the year round by introducing thePumice Sandcultivation. ThePumice Sandcultivation method is effective as vegetable production measures of summertime and contributes to improvement of selfsufficiency rate, but how to make use of equipments and facilities in the winter when the open field production increases is a subject in thePumice Sandcultivation.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 紀要論文
出版者
言語 ja
出版者 琉球大学農学部
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ departmental bulletin paper
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
識別子
識別子 http://hdl.handle.net/20.500.12000/3709
識別子タイプ HDL
収録物識別子
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0370-4246
収録物識別子
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00250548
収録物名
言語 ja
収録物名 琉球大学農学部学術報告
収録物名
言語 en
収録物名 The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus
書誌情報
号 44, p. 211-218
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Ver.1 2022-01-27 02:37:18.417406
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