WEKO3
アイテム
サトウキビのシオレ点について(農業工学科)
http://hdl.handle.net/20.500.12000/4375
http://hdl.handle.net/20.500.12000/43755800e48a-f545-4623-a7e1-89c489babf1d
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
KJ00000162479.pdf
|
|
Item type | デフォルトアイテムタイプ(フル)(1) | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2008-02-14 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | サトウキビのシオレ点について(農業工学科) | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Wilting point of sugarcane (Department of Agricultural Engeneering) | |||||||||
言語 | en | |||||||||
作成者 |
山城, 三郎
× 山城, 三郎
× Yamashiro, Saburo
|
|||||||||
アクセス権 | ||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | 1.本研究はポット試験と現地調査によりサトウキビの初期シオレ点について検討したものである。2.ポット試験の結果, 島尻マーヂ土壌, ヂャーガル土壌, 国頭マーヂ土壌, ニービ土壌および砂質土壌におけるサトウキビの初期シオレ点はそれぞれ約20,20,15,8,7%である。3.現地圃場の島尻マーヂ土壌およびヂャーガル土壌におけるサトウキビの初期シオレ点はいずれも平均で19.7%となりポット試験の結果とほとんど一致する。ただし石垣市の圃場における島尻マーヂ土壌はシルト分が特に多く, サトウキビの初期シオレ点も小さな値を示しているので平均からはずした。4.上記2種類の土壌以外については, 現地調査は行なわなかったが, これらもだいたいポット試験の結果に近似するものと考える。 | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | 1. The study was done in order to investigate the wilting point of sugarcane by test in pots and investigation in field. 2. According to the test in pots, the first wilting point of sugarcane in each kind of soil, Shimajiri-marji, Jargal, Kunigamimarji, Niibi and Sand is 20,20,15,8 and 7 percent respectively. 3. According to the investigation in field, both averages of the first wilting point of sugarcane in Jargal and Shimajiri-marji are 19.7 percent. They are nearly equal to the effect of test in pots. The data for Shimajiri-marji in Ishigaki-city were excepted from the data for the average, because the soil was rich in silt and the values of the first wilting point were especialy small. 4. The investigation in field for the other soil except for the above two kind of soil were not conducted, but the first wilting point in field may resemble to the effect of test in pots. | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | 紀要論文 | |||||||||
出版者 | ||||||||||
出版者 | 琉球大学農学部 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
出版タイプ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||
識別子 | ||||||||||
識別子 | http://hdl.handle.net/20.500.12000/4375 | |||||||||
識別子タイプ | HDL | |||||||||
収録物識別子 | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 0370-4246 | |||||||||
収録物識別子 | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AN00250548 | |||||||||
収録物名 | ||||||||||
収録物名 | 琉球大学農学部学術報告 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
収録物名 | ||||||||||
収録物名 | The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus | |||||||||
言語 | en | |||||||||
書誌情報 |
号 21, p. 189-197, 発行日 1974-12-01 |