Item type |
デフォルトアイテムタイプ(フル)(1) |
公開日 |
2008-02-14 |
タイトル |
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タイトル |
微生物起源酵素剤による甘藷生澱粉および生甘藷の分解について(農芸化学科) |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
Digestion of raw sweet potato starch and raw sweet potato tubers by microbial enzyme preparations.(Department of Agricultural Chemistry) |
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言語 |
en |
作成者 |
石原, 昌信
与那覇, 和雄
当山, 清善
Ishihara, Masanobu
Yonaha, Kazuo
Toyama, Seizen
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アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
Bacillus amyloliquefaciensのα-アミラーゼ, Aspergillus nigerのペクチナーゼ及びRhizopus niveusのグルコアミラーゼによる甘藷生でん粉及び生甘藷の分解について調べた。生でん粉はグルコアミラーゼにより分解されたが, α-アミラーゼでは分解されなかった。α-アミラーゼ存在下で80℃, 10分間加熱処理したのちの液化でん粉はグルコアミラーゼによってほぼ完全に分解された。ペクチナーゼは生甘藷を溶解し, グルコアミラーゼによる分解を促進した。ペクチナーゼで溶解した甘藷をα-アミラーゼ存在下で80℃, 10分間加熱処理すると, 甘藷中のでん粉はグルコアミラーゼによってほぼ完全に分解された。グルコアミラーゼによる生でん粉分解の至適pH及び温度はそれぞれ4.5∿5.0及び40℃であった。 |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
Enzymatic digestion of raw sweet potato and raw sweet potato starch was investigated with α-amylase of Bacillus amyloliquefaciens, pectinase of Aspergillus niger and glucoamylase of Rhizopus niveus. Glucoamylase liberated a reducing sugar from raw sweet potato starch to some extent, though the material was hardly hydrolyzed by α-amylase. At high temperature, however, the enzyme liquefied the starch. The raw starch was digested completely by glucoamylase after liquefication with α-amylase at 80℃ for 10 min. The optimum pH and temperature of glucoamylase reaction were 4.5-5.0 and 40℃, respectively. Pectinase was found to solubilize raw sweet potato at 40℃, facilitating the hydrolysis with glucoamylase. Maximum hydrolysis of raw sweet potato was obtained with glucoamylase digestion after solubilization with pectinase followed by liquefication with α-amylase at 80℃ for 10 min. |
内容記述 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
紀要論文 |
出版者 |
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言語 |
ja |
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出版者 |
琉球大学農学部 |
言語 |
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言語 |
jpn |
資源タイプ |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
識別子 |
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識別子 |
http://hdl.handle.net/20.500.12000/4022 |
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識別子タイプ |
HDL |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
0370-4246 |
収録物識別子 |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN00250548 |
収録物名 |
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言語 |
ja |
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収録物名 |
琉球大学農学部学術報告 |
収録物名 |
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言語 |
en |
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収録物名 |
The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus |
書誌情報 |
号 29,
p. 39-45,
発行日 1982-12-01
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