Item type |
デフォルトアイテムタイプ(フル)(1) |
公開日 |
2010-07-02 |
タイトル |
|
|
タイトル |
[原著]Suppressive Effect of Kuroawabitake on Serum Cholesterol in Rat |
|
言語 |
ja |
作成者 |
Shinjo, Sumie
Wang, Yuei-Hui
Asato, Liu
Uezu, Kayoko
Miyagi, Hisashige
Yamamoto, Shigeru
|
アクセス権 |
|
|
アクセス権 |
open access |
|
アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
権利情報 |
|
|
言語 |
ja |
|
権利情報 |
琉球医学会 |
主題 |
|
|
言語 |
en |
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
serum cholesterol |
主題 |
|
|
言語 |
en |
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
dietary fiber |
主題 |
|
|
言語 |
en |
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
kuroawabitake |
主題 |
|
|
言語 |
en |
|
主題Scheme |
Other |
|
主題 |
mushroom |
内容記述 |
|
|
内容記述タイプ |
Other |
|
内容記述 |
Suppressive effect of kuroawabitake(Pleurotus abalonus), a mushroom, on serum cholesterol was studied in rats in respect of its usefulness for a functional food. Cellulose was used in a dietas a control for kuroawabitake. Rats were maintained on the kuroawabitake and cellulose diets for 18 days, respectively. Kuroawabitake diet reduced serum cholesterol greater than cellulose diet. Effect on HDL-cholesterol and triglyceride in rats fed kuroawabitake diet was as much as same to that in rats fed cellulose diet. Thereby kuroawabitake would be useful for a functional food, since cellulose is already regarded to be so. |
内容記述 |
|
|
内容記述タイプ |
Other |
|
内容記述 |
論文 |
出版者 |
|
|
言語 |
ja |
|
出版者 |
琉球医学会 |
出版者 |
|
|
言語 |
en |
|
出版者 |
Ryukyu Medical Association |
言語 |
|
|
言語 |
eng |
資源タイプ |
|
|
資源タイプ |
journal article |
|
資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
出版タイプ |
|
|
出版タイプ |
VoR |
|
出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
収録物識別子 |
|
|
収録物識別子タイプ |
ISSN |
|
収録物識別子 |
1346888X |
収録物識別子 |
|
|
収録物識別子タイプ |
ISSN |
|
収録物識別子 |
0289-1530 |
収録物識別子 |
|
|
収録物識別子タイプ |
NCID |
|
収録物識別子 |
AN10369445 |
収録物名 |
|
|
言語 |
ja |
|
収録物名 |
琉球医学会誌 = Ryukyu Medical Journal |
書誌情報 |
巻 12,
号 4,
p. 351-354,
発行日 1992
|